AKTUELNO

Još dve matičarke koje se u ovom slučaju sumnjiče za zloupotrebu sluzbenog položaja braniće se sa slobode jer za njih tužilaštvo nije tražilo određivanje pritvora.

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana službenici MUP-a G. R. (48) osumnjičenoj za primanje mita, a prema M.LJ. i Z.M. koji se sumnjiče za davanje mita sud je odredio kućni pritvor uz nanogicu.

Još dve matičarke koje se u ovom slučaju sumnjiče za zloupotrebu sluzbenog položaja braniće se sa slobode jer za njih tužilaštvo nije tražilo određivanje pritvora.

Oni se sumnjiče da su stranim državljanima obavili upis u knjigu državljana Republike Srbije, iako neki od njih nisu ispunjavali zakonom predviđene uslove.

Naime, sudija za prethodni postupak, novog, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim je prema G. R. odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, a prema Z.M i M.Lj je izrekao meru zabrane napustanja stana uz elektronski nadzor, rekla je za medije portparol suda Bojana Stanković.

Osumnjičeni i njihovi branioci i javni tužilac imaju pravo žalbe protiv rešenja sudije za prethodni postupak u toku od 3 dana od dana prijema pismenog otpravka krivičnom vanpretresnom veću.

Prema saopštenju policije, G. R. (48) je zaposlena u Upravi za upravne poslove MUP-a.

Policija je u četvrtak saopštila da su osumnjičeni u dužem vremenskom periodu primale poklone, od 100 do 500 evra kako bi stranim državljanima omogućile upis u knjigu državljana Srbije i donošenje rešenja po ubrzanom postupku, iako neka od tih lica nisu ispunjavala zakonom predviđene uslove za prijem u državljanstvo.

#Beograd

#Hapšenje

#Korupcija

#MUP Republike Srbije

'